Esmeralda Kort

Esmeralda Kort

Esmeralda Kort

Ongeveer 8 jaar geleden ben ik tot geloof gekomen. Jarenlang voelde ik een soort leegte in mijn binnenste, waar ik echt verdrietig van kon worden. Ik was geïnteresseerd in het paranormale en de new age beweging en geloofde dat dit waarheid was, maar de leegte die ik voelde bleef. Mijn man, toen nog mijn vriend, was zoekende naar de waarheid en deed onderzoek naar verschillende religies en theorieën. Ondanks dat ik in het paranormale geloofde, kampte ik met angsten en durfde maandenlang niet te slapen. Mijn vriend adviseerde mij te bidden tot de God van de Bijbel. Dit deed ik niet direct omdat ik enerzijds niet geloofde dat dat mij zou helpen en anderzijds wist ik niet hoe ik moest bidden. Op een dag besloot ik gewoon te praten tot God, als hij bestond. Ik kan me mijn gebed niet verder herinneren, het enige wat ik weet ik dat ik de volgende ochtend wakker werd en die nacht niet wakker ben geworden. Wauw!

Uiteindelijk vergat ik wat God voor mij had gedaan en ging verder met wat ik gewend was om te doen. Doordat mijn vriend zo bezig was met onderzoeken, werd ik nieuwsgierig en geprikkeld zelf onderzoek te doen. Uiteindelijk kwam ik bij de Bijbel uit en besloot cursussen bij een kerk te gaan volgens. Toen ik Jezus had aangenomen als Redder en Verlosser, was de leegte die ik altijd ervoer verdwenen! Later kwam ik erachter dat God ons heeft geschapen om met Hem te leven. Zelf ging ik op zoek naar andere vormen van spiritualiteit, terwijl ik eigenlijk de God van de Bijbel nodig had en nog steeds nodig heb!

Sinds een aantal maanden ben ik onderdeel van de kinderbediening van Calvery Chapel. Naast dat ik dol ben op kinderen en het mooi vind om hen iets te leren, vind ik het een voorrecht om op de kinderen te passen zodat de ouders opgebouwd kunnen worden tijdens de dienst.

Zondagsschool
Kim Kiss