Taco Berentschot

Taco Berentschot

Mijn naam is Taco Berentschot. Gelukkig getrouwd en vader van twee kinderen. Ik ben niet gelovig opgevoed en ben tijdens mijn leven eigenlijk nooit met echte wedergeboren Christenen in aanraking gekomen. Maar ik kon nooit echt accepteren dat ik zomaar bestond, zonder een idee te hebben wat ik hier deed en waar ik naartoe zou gaan. Ik voelde een leegte die ik met vanalles probeerde op te vullen. Op een avond besloot ik om te bidden en echt vurig en met oprecht hart op zoek te gaan naar God, wie of wat dat dan ook mocht zijn.

Na mijn gebed werden mij die nacht in mijn slaap allerlei dingen getoond, over het einde der tijden en hoe sommige mensen werden weggenomen van de aarde voordat dit alles gebeurde, om herenigd te worden met God. Er werd ook tegen mij gesproken over hoe deze gebeurtenis heet, en hoe ik niet bij deze groep  mensen zat. Ik werd zwaar onder de indruk wakker van wat ik in mijn droom gezien had.

Na een Google actie vond ik een voorganger van Calvary Chapel die in een preek tot in de kleinste details vertelde over waar ik over gedroomd had. Ik kan nog steeds niet in woorden uitdrukken wat een indruk dat op mij gemaakt heeft. Het Christendom was op de één of andere manier voor mij het minst waarschijnlijke dat waar kon zijn. Ik zag het als een oudbollige bron van wetten, oorlog en kindermisbruik. En toch was dit juist het antwoord dat ik kreeg. Dan wilde ik ook alles weten.

Maanden lang ging ik door preken van Calvary Chapel voorgangers te beluisteren boek voor boek en hoofdstuk voor hoofdstuk door de Bijbel. Tot ik er op een dag in de auto onderweg naar mijn werk, luisterend naar een preek niet meer onder uit kon. Het is waar. Ik gaf mijn leven aan de Heere, zoals ze dat zeggen in het Christianees.

De wonderen welke God sinds toen gedaan heeft zijn er teveel om op te noemen. Ik kan alleen maar zeggen dank U Heere voor jaren van de rust, vrede, vreugde en liefde waar ik altijd naar op zoek was. En dank U wel voor het voorrecht om U te mogen kennen en dienen.

Als uiting van mijn dankbaarheid probeer ik te dienen op alle manieren die ik kan. Ik ben penningmeester voor Calvary Chapel Haarlemmermeer, dien in de zondagschool, help met de vertaling op zondag, probeer met mijn eigen bedrijf initiatieven in Gods koninkrijk te steunen en we hebben op de woensdagavond een thuiskring bij ons thuis. We bidden met een groep dat er op termijn een Calvary Chapel mag ontstaan in de Flevopolder.

Ik vind het een voorrecht en grote verantwoording om de kinderen bij de zondagschool vanuit de Bijbel meer over de Heere Jezus en het Goede Nieuws te mogen vertellen, om te laten zien wat het betekent om een Christen te zijn, om samen met de kinderen te  bidden en om een middel in Gods handen te mogen zijn bij hun redding.

Assistent Voorganger
Casper de Haan