Mattheüs 13 inleiding op het hoofdstuk (2/2)

Mattheüs 13 inleiding op het hoofdstuk (2/2)

Mattheüs 13

  1. Ik heb echt genoten van de serie “Christen zijn in de stijl van Jezus”, maar ik verheug me al een tijdje om onze studie in Mattheüs op te pakken.
    1. Ik heb nog even nagekeken wanneer wij voor het laatst in Mattheüs bezig waren en dat was 11 zondagen geleden.
    2. Ik had op die laatste zondag een inleiding gegeven op Mattheüs 13en als ik me goed herinner had ik ‘m niet afgemaakt.
    3. Dus, vanmorgen gaan wij verder met deel 2 van de inleiding en volgende week zullen wij beginnen met de eerste gelijkenis; de gelijkenis van de zaaier.
  2. Nadat ik tot geloof was gekomen had ik me jaren lang een aantal dingen afgevraagd. Bijvoorbeeld:
    1. Als er in de Bijbel gesproken wordt over de kerk en over het Koninkrijk van God, spreekt de Bijbel dan van hetzelfde? Of zijn de kerk en het Koninkrijk van God twee verschillende dingen?
    2. Wanneer de Bijbel spreekt over het Koninkrijk van God, bedoeld de Bijbel dan altijd hetzelfde? Of maakt de Bijbel onderscheid tussen het Koninkrijk van God en het Koninkrijk van God?
    3. En de grootste vraag: Waarom laat God het toe dat de kerk 2.000 jaar lang zo verdeeld en versplinterd is?
      1. Dit zijn voor mij belangrijke vragen, en nu, zo’n 23 jaar nadat ik christen ben geworden heb ik inMattheüs 13antwoorden op deze vragen gekregen.
      2. Wat ik in Mattheüs 13heb ontdekt verklaart voor mij een hoop dingen, én, het geeft mij veel meer duidelijkheid over hoe ik mij als christen, hoe wij ons als kerk in deze wereld bezig moeten houden.