Over ons

Over ons

Ekklesia is het Grieks woord voor kerk. Het betekent “de uitgeroepenen”. Wij zijn gewone mensen, die door middel van ons geloof in Jezus Christus, door God uit het wereldse systeem geroepen zijn om anders te zijn.

Dit houdt onder andere in dat wij ons bewust als de kerk van Jezus Christus willen gedragen en uiten; kortom, wij willen zijn zoals Jezus is. Mensen die bij ons in de eredienst komen moeten weten dat zij in de kerk van Jezus Christus terecht zijn gekomen. Wij passen ons niet aan in de zin dat wij de drempel verlagen om meer aan de wereld gelijk te zijn. Nee, men moet weten dat er een betere weg is, een mooiere weg en dat kan alleen door anders te zijn, door als Jezus te zijn, door de Ekklesia te zijn.

Iedereen is welkom en iedereen wordt juist aangemoedigd om te komen zoals je bent. Bij ons hoef je jezelf niet beter voor te doen; het masker mag je thuis laten. Maar weet wel dat als je een wedergeboren christen bent, dan zal Jezus je niet laten blijven zoals je bent. Nee, Hij zal je d.m.v. Zijn Woord, de Heilige Geest en de gemeenschap met broers en zussen veranderen naar Zijn beeld.

Op deze pagina’s maak je (digitaal) kennis met Calvary Chapel. Wij hopen je hiermee een indruk te geven over wie wij zijn, waar wij voor staan en waar wij vandaan komen. Mocht je naar aanleiding van je bezoek aan onze website vragen hebben, schroom niet om contact met ons op te nemen via de contactpagina.