Toewijding is een (kostbare) keuze

8-9-2024 Toewijding is een (kostbare) keuze

Topsporters maken een hele hoop keuzes op een dag; hun hele leven staat in het teken van de sport die ze beoefenen. Ze maken keiharde keuzes, kostbare keuzes, om hun leven in te richten op maximale resultaten in hun sport.

  • Tom Brady, beste speler ooit op zijn positie in de NFL, maakte de keuze om elke avond, tot zijn 45ste om 21:00 naar bed te gaan. Hij stuurde zijn gezin weg als hij voor de finale van het NFL seizoen speelde, de Super Bowl; dit kostte hem wel zijn huwelijk, zijn gezin, etc.
  • Team NL bij de Olympische Spelen had een diëtist, strakke trainingsschema’s, etc. Allemaal om maximale resultaten te behalen. Elke dag kiezen sporters vóór het een en daarmee tégen het ander. Ze hebben gigantische toewijding nodig voor het beoefenen van hun sport.

Topsport kan je leven beheersen, het christen-zijn zou dat nog veel meer moeten doen. Waar sporters een (gouden) medaille kunnen winnen gaat het bij ons om een eeuwige kroon.

Jakobus 1:12 “Zalig is de man die verzoeking verdraagt, want als hij beproefd gebleken is, zal hij de kroon van het leven ontvangen, die de Heere beloofd heeft aan hen die Hem liefhebben.”