Psalm 61:1-3 Mijn God, hoor hoe ik smeek

Goedemorgen en hartelijk welkom op deze laatste livestream van het jaar 2020. Het lied dat we net gehoord hebben is geschreven op basis van Psalm 61, en het is geen toeval dat wij dit lied gehoord hebben. Wij gaan vanmorgen kijken naar de eerste drie verzen uit deze prachtige en leerzame Psalm van David.

André en zijn schoonvader hebben dit lied afgelopen donderdag op mijn verzoek geleerd te spelen, speciaal voor deze uitzending. Dank, André, Rob en Holly voor deze zegen!

2020 is een bewogen jaar geweest, en helaas houden de wereldomstandigheden en in het bijzonder de Coronacrisis geen rekening met de jaarwisseling. Ik vrees dat wat er begin 2020 met de eerste lockdown op gang is gezet, niet op 01 januari 2021 over zal zijn.

Derhalve is er in de wereld alleen maar onzekerheid. Onzekerheid over de toekomst, over wat we nu wel of niet moeten doen, over wat er met jou of je dierbaren gebeuren zal als je Covid-19 zal krijgen, over of jij je dierbaren die in het buitenland wonen ooit nog terug zal zien, over je baan, over je scholing, over òf je eigen zaak het zal overleven, over het vaccin, en nu er een vaccin is, hoe het zit met het gemuteerde virus dat in het Verenigd Koninkrijk naar verluidt geconstateerd is.