Christen zijn in Coronatijd 1/2

Christen zijn in Coronatijd 1 van 2

Vandaag en a.s. zondag wijken wij af van de Route 66 studie omdat ik denk dat het zinvol is om te ontdekken of de Bijbel überhaupt iets te zeggen heeft over de tijd waarin wij leven. En zo ja, hoe horen wij dan als discipelen van Christus in deze tijd te leven?

Sinds maart vorig jaar krijgen wij met zaken te maken die voor ons geheel nieuw zijn. Deze pandemie heeft alles overhoopgegooid.

Wij zitten nog steeds in een gedeeltelijke lockdown, wij moeten ons houden aan social distancing, er is een mondkapjesplicht, een avondklok, en nog meer voor ons ongekende restricties, enz.

En nu zijn er meerdere vaccins tegen het virus die middels ‘operation warp speed’ op een ongekend rap tempo ontwikkeld zijn. En men hoopt dat een effectief vaccin ervoor zal zorgen dat ons leven weer terugkeert naar ‘normaal’.

Sommigen zien het vaccin als een geschenk uit de hemel, anderen zien het als een aanloop naar het teken van het Beest in Openbaring 13; 666.

Dus, de vraag is hoe moet ik dit alles als christen zien? En wat verwacht God van mij? Moet ik nu als christen mijn koers wijzigen? Moet ik me op andere zaken gaan richten?