Blijf in Hem; Hij is de wijnstok, jij een rank

Blijf in Hem; Hij is de Wijnstok, jij een rank

Het is alweer even geleden dat ik samen met jullie het Woord in ben gedoken. Vanochtend zullen we niet verder gaan in Romeinen, dat zullen we binnenkort weer doen. Vanochtend en volgende week gaan we samen kijken naar iets dat kritiek is voor jouw leven als christen: in Christus blijven.

  • Jezus zegt vaker tegen Zijn discipelen dat ze in Hem moeten blijven. Met de uitleg die Hij daarbij geeft, is dat iets dat veel belangrijker is dan we doorhebben. Vandaag gaan we zien: Blijf in Hem; Hij is de wijnstok, jij een rank.

Johannes 15:1-5

In Johannes 15 legt Jezus aan Zijn dispelen uit hoe het leven als christen er uit ziet. Hij spreekt over waar we ons leven op moeten baseren (v1-8), de rol van agape liefde (v9-17) en hoe de wereld naar ons kijkt (v18-27).

  • Jezus leert ons hier belangrijke lessen, zeker als het gaat om waar we ons leven op moeten bouwen. Dat is van ontzettend groot belang. Hij laat namelijk zien hoe we mogen leven, waar we alles vandaan kunnen halen dat we nodig hebben om te leven.
    • We zullen gaan zien dat Jezus hier een beeld gebruikt, wijnstok-rank, dat veel zegt over hoe ons leven hoort te zijn. Wat Hij hier zegt gaat ontzettend ver, het hoort ons te bemoedigen, te ondersteunen en te leiden in het leven hier op aarde.