Fellowship 1 van 2

Fellowship - groeien in geloof doe je niet alleen

Goedemorgen, welkom bij de livestream van Calvary Chapel Haarlemmermeer. Vanochtend mag ik de studie geven; voor degenen die mij niet kennen, ik ben Casper de Haan, assistent voorganger van de mooie kerk. We gaan vanochtend niet door met Route 66, maar we gaan naar iets prachtigs kijken in het Woord: de ‘elkaar’ verzen.

Door het Nieuwe Testament heen zien we dat God Zijn kerk wijst op ‘elkaar’. Jezus, Paulus, Jakobus, Johannes en Petrus geven ons verzen over ‘elkaar’. Het zijn ook meer dan 50 verzen door het NT heen, wat betekent dat God iets belangrijks aan ons wil vertellen.

  • Een les in Bijbelstudie is dat als God iets herhaalt, Hij het belangrijk vindt. Hij weet dat wij dingen vergeten, dus gebruikt Hij herhaling om ons te herinneren aan wat echt belangrijk is.

Het gaat vanochtend niet lukken om naar alle individuele verzen te kijken. We zullen gaan kijken naar 1) de overkoepelende opdracht die God geeft aan Zijn kerk, 2) wat God van jou verwacht, en 3) wat dat mogelijk in de weg staat. Kortom, we gaan kijken naar hoe met elkaar om te gaan binnen de kerk.

  1. Gods opdracht aan Zijn kerk