Gods weg van rechtvaardiging

Romeinen tot nu toe (15-8-2021) Gods weg van rechtvaardiging.

Afgelopen week hebben we samen Romeinen 8:19-25 bestudeerd, waarin we gezien hebben wat Bijbelse hoop voor Gods kind is. Echte hoop vs Wikipedia hoop. Voor ons is God onze reden en basis van hoop, de reden dat we vaste en zekere hoop hebben.

  • Vanochtend gaan we samen terugkijken naar Romeinen tot nu toe; we gaan zien wat de grote lijn is die we van God meekrijgen in dit prachtige boek. We gaan kijken naar Gods weg van rechtvaardiging.

Hoofdthema

De hele brief Romeinen gaat over het thema ‘rechtvaardiging’. Dit woord betekent in de christelijke context ‘recht voor God kunnen staan’. Het idee is dat Paulus ons aan het uitleggen is hoe we als mensen recht voor God kunnen staan, hoe we bij God kunnen komen.

  • Paulus gaat namelijk door de brief heen uitleggen wat de noodzaak voor rechtvaardiging is, de weg naar rechtvaardiging, het effect van rechtvaardiging en hoe het leven van iemand er uit ziet die veranderd is door deze rechtvaardiging. Dit is Gods weg van rechtvaardiging.
    • Dit zijn grote en belangrijke thema’s, dit zijn dingen die elk mens moet horen. Dat is waarom Paulus deze brief schrijft en waarom hij een zeer belangrijke oproep doet aan het begin van de brief.