Meer dan overwinnaars

Romeinen 8:36-37 (19-12-2021) Meer dan overwinnaars

Vanochtend pakken we de studie in Romeinen op. We hebben vorige keer gezien dat God ons alle dingen schenkt, alle dingen die we nodig hebben. Specifiek noemt Paulus 3 dingen: God rechtvaardigt (v33), geen verdoemenis meer (v34) en niets kan ons scheiden van Gods liefde (v35).

  • Dat is o.a. wat wij ontzettend hard nodig hebben, omdat Satan ons graag wil aanvallen op deze gebieden. We moeten echt weten Wie God is en wat Hij doet. Je mag leren vasthouden aan Wie Hij is, ook als allerlei dingen iets anders lijken te zeggen.

Vanochtend gaan we zien dat we ‘meer dan overwinnaars’ zijn volgens Paulus.

v36-37 Meer dan overwinnaars

Paulus is bezig met een geweldig hoofdstuk over heiliging. Hij is de christenen in Rome aan het bemoedigen over het proces waar ze in zitten; het proces van meer op Jezus gaan lijken (v29). Iedereen die tot geloof komt in Jezus gaat door dit proces heen, met alle mooie en pijnlijke dingen.

  • God geeft ons ontzettend veel (v1-17); verdoemenis is weg (v1), de Geest woont in ons (v9), we zijn Zijn kinderen (v15). Tegelijk kost het heiligingsproces ook wat (v18-30); er is lijden (v18) vol hoop (v19-25), er is pijn die tot groei leidt (v28).
    • Dat is waar Paulus de christenen over aan het onderwijzen is. Het is namelijk heel makkelijk om afgeleid te raken gedurende dit proces. Je kan heel makkelijk uit koers raken, waardoor je niet meer recht op God afgaat.