Niks kan ons scheiden van Gods liefde

Romeinen 8:38-39 (23-1-2022) Niks kan ons scheiden van Gods liefde

Vorige week hebben we samen gekeken naar v37, waarin we gezien hebben wat de weg is naar ‘meer dan overwinnaar’ zijn: “door Hem Die ons heeft liefgehad”. We hebben een overzicht van Romeinen bekeken, van zegeningen “door Hem” en wat dat in onze harten hoort te doen.

  • Vandaag pakken we de studie op in v38-39 en zullen we zien: ‘niks kan ons scheiden van Gods liefde’.

v38-39 Niks kan ons scheiden van Gods liefde

Door Romeinen 7-8 heen is Paulus aan het uitleggen over heiliging, het proces van meer op Jezus Christus gaan lijken. In dat proces is het zo dat we dingen mogen afleren, mogen leren en op dingen mogen leren vertrouwen.

  • Er is geen verdoemenis (v1), we zijn Gods kinderen (v15), God wil ons veranderen naar het beeld van Zijn Zoon (v29). Allemaal Bijbelse waarheden over Zijn kinderen, waarheden die we nodig hebben, juist ook als er lijden om de hoek komt kijken (v18-30).

Vanuit die context is Paulus H8 aan het afsluiten, is hij tot een conclusie aan het komen. We hebben al verschillende punten gezien in eerdere verzen, punten die we zeker moeten onthouden in tijden dat we het lastig hebben.

  • God rechtvaardigt (v33), dus niemand kan ons beschuldigen. Jezus’ werk (v34) zorgt ervoor dat we niet verdoemd zijn. Geen wat of wie kan ons scheiden van Gods liefde (v35). We zijn meer dan overwinnaars door Hem (v37).
    • Dit zijn allemaal geruststellende, bemoedigende waarheden. Dit zijn allemaal dingen die we elke dag nodig hebben. Dit zijn waarheden waar we onszelf aan moeten herinneren, waar we onze gedachten op moeten dwingen.