Romeinen 2:1-10 Het Evangelie voor de rechtvaardige

Romeinen 2:1-10 Het Evangelie voor de rechtvaardige

Vorige keer hebben we Romeinen 1 afgemaakt. We hebben toen gezien wat God zegt over mensen die Hem bewust afwijzen, mensen die beter weten en toch tegen Hem kiezen. Paulus sprak over het gevolg van God zo afwijzen, wat o.a. te zien is in het normaal vinden van zonde en dat dat komt doordat God de mens laat gaan in hun zonde (Romeinen 1:24).

Paulus is bezig om een zaak te maken dat alle mensen zondaars zijn, die redding nodig hebben. Hij is aan het toewerken naar Romeinen 3:19

Romeinen 3:19 “Wij weten nu dat alles wat de wet zegt, zij dat spreekt tot hen die onder de wet zijn, opdat elke mond gestopt wordt en de hele wereld doemwaardig wordt voor God.”

  • Dat is het punt wat Paulus aan het opbouwen is, zoals in een rechtszaak. Hij is bezig met laten zien dat alle mensen zondaars zijn en hij was begonnen met de onrechtvaardige mens, de mens die God bewust afwijst.

Vandaag gaan we kijken naar Romeinen 2, waarin Paulus een switch maakt. Vanaf Romeinen 2:1 gaat hij tegen een andere groep mensen praten, een groep die Jezus net zo hard nodig heeft als de onrechtvaardigen in hoofdstuk 1. Het Evangelie voor de ‘rechtvaardige’.