Route 66 – Daniël 2 van 2

De Allerhoogste Heerser zal de ultieme regeringsleider zijn

Vanmorgen pakken wij de preekserie Route 66 op waarin wij elk Bijbelboek in vogelvlucht doornemen zodat wij de Bijbel en alle verbanden in de Bijbel beter gaan leren kennen, waardoor wij de God van de Bijbel beter gaan leren kennen, en Jezus Christus gaan zien in de gehele Schrift.

Vandaag gaan wij de 2e helft van het Bijbelboek Daniël verkennen. Het zal vandaag vrij snel gaan en ik zal jullie grotendeels wegwijzers geven zodat jullie Daniël zelf kunnen gaan bestuderen en het hopelijk ook nog gaan snappen. Noem de eerste 27 Bijbelboeken.

Inleiding

In deel 1 heb ik alle nodige achtergrondinformatie verstrekt in o.a. de slides die ik heb laten zien, dus zal ik er nu geen tijd aan besteden. Mocht je deel 1 gemist hebben dan raad ik je sterk aan om die te gaan bekijken; het staat o.a. op de website. Daniël bestaat in grote lijnen uit twee delen; twee genres.

Hoofdstukken 1-6 zijn verhalend, het is een vertelling van verschillende gebeurtenissen tijdens het leven en de bediening van Daniël. Dit hebben wij in deel 1 behandeld.

Hoofdstukken 7-12 zijn profetisch en kijken naar wat er met de toen huidige en daaropvolgende wereldrijken zou gebeuren. Anno 2022 zien wij dit gedeelte vanuit een historisch oogpunt want dit speelde van 605 v.Chr. tot 1.453 n.Chr. het einde van het Romeinse rijk.