Route 66 Mattheüs

Ik ben hartstikke blij dat wij vandaag een start gaan maken aan het Nieuwe Testament in de preekserie Route 66.

Met Route 66 bekijken we elk Bijbelboek in vogelvlucht. We kijken o.a. naar wie het boek geschreven heeft, waar het boek in grote lijnen over gaat, wie de hoofdrolspelers zijn, een aantal sleutelverzen, en waar Jezus in het boek te vinden is.

Het doel is 1) om eigen te maken wat God reeds aan ons gegeven heeft, 2) om Jezus Christus te gaan kennen voor wie Hij is, en 3) om te leven zoals Hij het wil, naar Zijn beeld.

2 Petrus 1:3 – “De machtige God heeft aan jullie en mij alles gegeven wat nodig is om te leven zoals Hij het wil. Hij heeft ons uitgekozen om bij Hem te horen, en Hij heeft ervoor gezorgd dat wij Hem kennen. Daardoor weten we hoe machtig en hoe volmaakt Hij is.” (BGT)

Petrus schrijft dat God ons alles gegeven heeft wat nodig is om te leven zoals God het wil. En wát God ons hiertoe gegeven heeft is de Bijbel en de Heilige Geest die ons helpt om de Bijbel te kunnen begrijpen. Maar dan moeten wij het Woord wel tot ons nemen door het te lezen en te bestuderen; het komt niet telepathisch bij ons binnen.