Wat als je geweten je in de steek laat? 1/2

Wat als je geweten je in de steek laat? Deel 1 van 2

Ik had in eerste instantie gedacht om met de Route 66 studie verder te gaan, maar ik heb het op m’n hart gekregen om iets anders met jullie door te nemen. Het zal nog moeten blijken of ik de stem van de Heilige Geest hierin goed verstaan heb.

Afgelopen donderdagavond hadden wij in onze cursus, ‘fundamenten van het Bijbels Christelijk geloof’ een sessie over God, de Heilige Geest.

Op een gegeven moment spraken wij over hoe de Heilige Geest tot ons geweten spreekt wanneer wij tegen God zondigen of wanneer wij op het punt staan om te zondigen.

Want, de Heilige Geest spreekt volhardend tot het geweten van een kind van God wanneer er sprake is van zonde in zijn/haar leven. En Hij doet dit niet om ons leven zuur te maken of om ons geluk af te pakken. Nee, Hij doet dit om ons te besparen van de gevolgen van eventuele zonde.

En de manier waarop Hij tot ons geweten spreekt is d.m.v. o.a. het Bijbel lezen, preken beluisteren, gesprekken met medechristenen, soms zelfs door gesprekken met niet gelovigen, soms zelfs door je eigen kind(eren), door echte fellowship, en ook gewoon rechtstreeks tot het diepst van je binnenste door je geen rust te geven in je ziel.