De weg naar geluk deel 4B: Dolgelukkig zijn de hongerigen en dorstigen – Mattheüs 5:6

De weg naar geluk deel 4B: Dolgelukkig zijn de hongerigen en dorstigen

Mattheüs 5:6

LEES MATTHEUS 5:1-12
 1. Wij hebben vorige week gekeken naar vers 6 waarin Jezus zegt: “Zalig zijn zij die hongeren en dorsten naar de gerech-tigheid, want zij zullen verzadigd worden.”
  1. Wij hebben gehad over wat honger en dorst betekent en wij hebben het gehad over de gerechtigheid en rechtvaardig-heid en wij hebben het gehad over het verzadigd worden.
  2. Maar, afgelopen zondag heb ik deze zaligspreking vrij algemeen behandeld en zondagmiddag kreeg ik het van de Heere op m’n hart om deze zaligspreking meer praktisch te gaan maken.
  3. Want het hongeren en dorsten naar de gerechtigheid lijkt voor velen van ons ongrijpbaar.
   1. Ik geloof dat sommigen van ons niet weten hoe je het in je dagelijks leven toe kan passen; hoe het eruit ziet.
   2. Ik geloof ook dat sommigen van ons denken dat je er zelf geen vat op hebt en dat je het zelf niet in handen kan hebben.
 • Maar dat is niet waar! Want het hongeren en dorsten naar de gerechtigheid hoort en kan voor een ieder van ons een dagelijkse realiteit zijn.
  1. Het is net zoals hoe wij dagelijks de nodige plan-nen maken om te eten en drinken, hoe wij de nodige stappen zetten, hoe wij meedoen aan de nodige eet- en drink activiteiten, enz…
  2. En zoals het hongeren en dorsten naar eten en drinken ons tot specifieke acties leidt, leidt het honge-ren en dorsten naar de gerechtigheid ons ook tot speci-fieke acties.