De weg naar geluk deel 6: Dolgelukkig zijn de reinen van hart – Mattheüs 5:8

De weg naar geluk deel 6: Dolgelukkig zijn de reinen van hart

Mattheüs 5:8

 1. Één van de tegenwerpingen die ik van nog niet gelovige men-sen te horen krijg is dat zij God éérst willen zien voordat zij in God kunnen, of wíllen gaan geloven.
  1. Waarop ik op mijn beurt zeg dat zij pas zullen zien wan-néér zij geloven.
 2. Helaas zijn het niet alleen de ongelovigen die God éérst willen zien voordat zij echt geloven. Ook in de kerk zijn er mensen die God per se éérst willen zien voordat zij geloven.
  1. Voordat zij geloven dat God van hun houdt, geloven dat God alles onder controle heeft, geloven dat God alleen het goede voor hen voor ogen heeft, geloven dat God bij machte is om hun krachtig bij te staan in hun situaties van ziekte, van werkloosheid, van huwelijksproblemen, of gezinsproblemen, of geldproblemen, het leven in deze gevallen wereld op zichzelf.
   1. God éérst willen of moeten zien is voor sommigen in de gemeente een voorwaarde die zij aan God stellen voordat zij zichzelf geheel aan God willen geven.
    1. Nou, ik weet niet van iedereen hoe je God ziet, of je God uberhaupt ziet, of dat je God ooit gezien hebt, of dat je God uberhaupt wil zien.
     1. Hoe dan ook, als je God wíl zien dan heb ik vanmorgen geweldig nieuws voor jou!
     2. Zulk geweldig nieuws dat je er dolgelukkig van zal worden. Want Jezus zegt in Mattheüs 5:8 – “Zalig zijn de reinen van hart, want zij zullen God zien.”
LEES MATTHEUS 5:1-12