De weg naar geluk deel 8: Dolgelukkig zijn de vervolgden – Mattheüs 5:10-12

De weg naar geluk deel 8: Dolgelukkig zijn de vervolgden

Mattheüs 5:108-12

 1. Stel dat er vanmorgen tien zwaar gewapende terroristen met bivakmutsen op deze zaal binnenvielen en ons allemaal onder schot hielden.
  1. En stel dat de leider van de groep terroristen naar mij toe kwam en aan mij vroeg of ik hier de leiding had; waarop ik ja zeg.
  2. Vervolgens vraagt hij mij of ik een discipel van Jezus Chris-tus ben en of ik daadwerkelijk alles geloof wat er in de Bijbel over Jezus geschreven staat; waarop ik ja zeg.
   1. En plotseling, zonder iets te zeggen schiet hij een aantal kogels door m’n hoofd heen en ik val hier dood neer.
  3. De vrouwen gillen, Marnie huilt, er is een en al paniek in de zaal en dan richt deze man zich tot jullie en zegt: als jullie wil-len blijven leven, dan moet je nu je geloof in Jezus Christus ontkennen, dan moet je nu Jezus Christus verloochenen.
  4. Als je Jezus Christus en jouw geloof in Hem ontkent, als je jouw geloof verloochend, dan mag je nu je spullen pakken en mag je het gebouw verlaten. Je bent vrij om te gaan.
   1. En dan zegt hij dit: Maar, weet wel dat door Jezus te verloochenen, door deze zaal te verlaten, bewijs je daar-mee dat je geen echte christen bent.
   2. Maar, jullie die blijven, jullie die beweren een echte christen te zijn, jullie zullen net zoals je voorganger, zometeeen gedood worden.
  5. Dit scenario omschrijft een concreet en doeltreffende manier om er achter te komen wie daadwerkelijk christen is en wie niet.
   1. Ik zou zelf geen betere manier kunnen bedenken om de echtheid van een christen te kunnen bepalen...
   2. Maar, alhoewel velen vóór ons, en zelfs vandaag de dag christenen in andere landen wel op deze manier beproefd geweest zijn of worden, zullen wij dit soort vervolging meest waarschijnlijk nooit in ons leven meemaken.
   3. Nou, er zijn gelukkig andere toetsen die minder geweldadig maar even doeltreffend zijn waaraan wij de echtheid van een christen kunnen bepalen.
    1. De beste toets is het toepassen van de toetssteen van Gods Woord, de Bijbel.