Wie de God Die voor ons is? (Deel 2)

Romeinen 8:31 (21-11-2021) Wie de God Die voor ons is?

Vorige week hebben we samen gekeken naar Wie de God is Die voor ons is. We hebben gezien dat Hij oneindig, almachtig en trouw is; eigenschappen die we keihard nodig hebben in deze tijd. Eigenschappen die onveranderlijk zijn, eigenschappen die we nodig hebben in tijd van lijden.

  • Dat is en blijft de context van het stuk waar we in zitten, lijden als onderdeel van heiliging. En in die context is het zo geruststellend dat God is Wie Hij is, dat Hij al deze dingen is, en meer. Daar mogen we ons aan vasthouden als christenen, daar kunnen we op staan.

Vanochtend wil ik met jullie verder kijken naar een aantal eigenschappen van God, zodat we echt goed weten: Wie is de God Die voor ons is?

v31 God is voor ons

Paulus stelt een hele specifieke vraag: “Wat zullen we dan over deze dingen zeggen?” Hij wil dat we de juiste conclusie trekken na alle dingen die net gezegd zijn. God wil dat we zien dat in heiliging er maar 1 ding belangrijk is: “Als God voor ons is, wie zal tegen ons zijn?”

  • Deze vraag is belangrijk in heiliging, met alle situaties waar je dan in terecht kan komen. Deze vraag is minimaal net zo belangrijk in het hele leven, waarin we moeten weten dat God voor ons is. We horen te leven naar Wie de God is Die voor ons is.