Omzien

De Bijbel zegt dat Jezus niet kwam om gediend te worden, maar om te dienen. Jij mag dat voorbeeld ook volgen.

Dienen

Omzien

God roept ons allemaal op om elkaar te dienen. In deze bediening staat het omzien naar naar de ander centraal. Sluit aan bij het welkomstteam en zie nieuwe mensen voor het eerst staan, bid voor de ander in het gebedsteam of reik uit naar gemeenteleden die eenzaam zijn, moeite hebben om te verbinden of ziek zijn.

Geef je tijd en talent om te dienen

Bekijk hieronder de verschillende plekken om te dienen. Vul het formulier op de pagina in en een van de oudsten zal contact met je opnemen.

Welkomstteam

Hoe kun je helpen in het welkomststeam?

We zijn op zoek naar teamleden die een passie en hart hebben voor mensen en die bereid zijn om nieuwe mensen te leren kennen door vragen te stellen en naar hen te luisteren. We hebben mensen nodig die geduld, liefde en zorg uitstralen, net zoals Jezus dagelijks van ons houdt en voor ons zorgt.

Wat je kunt verwachten:

Het doel van deze bediening is helder en uitnodigend, namelijk: iedereen verwelkomen en een open ruimte bieden waar vragen over het geloof en onze kerk gesteld kunnen worden. Als gastvrouw/gastheer sta je op een vaste plek, voorafgaand aan en na de dienst. Je begroet iedereen hartelijk, luistert naar eventuele vragen en behoeften, en zorgt ervoor dat iedereen zich direct thuis voelt. Je bent het eerste aanspreekpunt voor mensen die voor het eerst komen. En indien nodig, begeleid en verbind je hen met de juiste personen.

 

Wat mensen zeggen over deze bediening:

“Deze bediening is nieuw en wordt momenteel opgezet.”

 

Tijdsinvestering:

1x per 4 weken 2 uur per dienst.

Onderdeel hiervan is een half uur bidden voorafgaand aan de dienst, een halfuur begroeten bij de inloop voor de dienst en één uur beschikbaar zijn na de dienst.

 

Tijd in gemeente / Wat moet je kunnen:

De richtlijn voor deze bediening is om tenminste zes maanden in de gemeente te zijn. Dit om nauwkeurige informatie te verstrekken aan nieuwe en binnenkomende kerkleden. Daarnaast is het gewenst om deelgenomen te hebben aan de introductiecursus.

 

Wie kun je aanspreken:

Sander Verhoeve, sander.verhoeve@calvarychapel.nl

Wil je de gemeente dienen?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam