Leiderschapsteam

Leiderschapsteam

Jezus riep de leerlingen bij elkaar en zei: ‘Jullie weten hoe het gaat in de wereld. Koningen heersen over hun volk. En mensen met macht spelen de baas over anderen. Maar zo mag het bij jullie niet gaan. Als je de belangrijkste wilt zijn, moet je de anderen dienen. Als je de voornaamste wilt zijn, moet je de anderen dienen zoals een slaaf doet. Want ook ik, de Mensenzoon, ben niet gekomen om over mensen te heersen. Ik ben er juist om mensen te dienen. Ik zal mijn leven geven om veel mensen te redden.
Jezus geeft Zijn kerk en kerkleiders het ultieme model voor hoe een leider Zijn kerk hoort te leiden; het gaat Jezus om dienend leiden.

Model van leiderschap

Calvary Chapel hanteert het Mozes-model van leiderschap, wat er op neer komt dat wij 1 voorganger hebben die de kerk leidt. De voorganger staat onder de leiding van het hoofd van de kerk, Jezus Christus. Het leiderschapsteam wordt gevormd door de voorganger, oudsten en andere leiders; dit team gaat over het dagelijks reilen en zeilen van de gemeente. Deze groep mannen is ondergeschikt aan Jezus Christus, het Hoofd van Zijn Gemeente. Onder de heerschappij van Jezus is het leiderschapsteam verantwoordelijk voor Calvary Chapel. Alle geestelijke en praktische zaken worden besproken, voor de Heere gebracht in gebed en behandeld door het leiderschapsteam. Dit gebeurt structureel elke dinsdagavond en op ad hoc basis.

Voor een verdere uitleg over hoe de Calvary Chapel leiderschap eruitziet kun je de volgende lezing beluisteren.